Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült alma vaniliamártással recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 g puha mazsola
» 40 g puha aszaltsárgabarack
» 40 g dió
» 1/4 kk őrőlt gyömbér
» 1/4 kk őrölt fahéj+ a díszitéshez
» 2 ek méz
» 1/2 citrom,
» 2 nagy savanykás alma
» 1 kk + 1 ek puha vaj vagy margarin
» 4 citromfűbóbita
» 4 tojássárgája
» 1ek cukor
» 2 csomag vaniliás cukor(20 g)
» 4 dl tej
» 1 ek étkezési keményítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.)A töltelékhez a mazsolát , a sárgabarackot és a diót felaprózzuk ,hozzákeverjük a gyömbért ,a fahéjat és a mézet.a citrom héját lereszeljük,levét kinyomjuk.Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, belsejüket karalábévájóval kimélyítjük
és megkenjük citromlével.
2.)A kivájt, felaprózott almadarabkákat a töltelékhez adjuk az almák üregébe púpozzuk.1 kk vajjal vagy margarinnal kikent sütőtálba ültetjük őket, tetejüket megkenjük 1 ek olvasztott vajjal vagy margarinnal.Alufóliával letakarjuk 200 c fokos sütőben 20 percig pároljuk, végül fólia nélkül aranybarnára sütjük (további 10 perc)
3.)A mártáshoz eldolgozzuk a tojássárgákat a cukorral ,a vaniliás cukorral,a tejben feloldott keményítővel, végül a reszelt citromhéjjal.Folyamatosan keverve enyhe sűrűsödésig főzzük, lefedjük, tálalásig melegen tartjuk Az almákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással ,meghintjük kevés őrölt fahéjjal és citromfű bóbitákkal díszítjük, langymelegen kínáljuk
Megjegyzés / tipp:

Készíthetjük főzött vagy főzés nélküli tasakos desszertporból is.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.09.20 16:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
diót felaprózzuk, citrom héját, almákat megmossuk, töltelékhez adjuk, almák üregébe, mártáshoz eldolgozzuk, vaniliás cukorral, tejben feloldott, reszelt citromhéjjal, almákat tálra, vaniliamártással, karalábévájóval, citromfűbóbita, almadarabkákat, desszertporból, hozzákeverjük, tojássárgákat, sárgabarackot, aranybarnára, keményítővel, Készíthetjük, langymelegen, tojássárgája, citromhéjjal, Folyamatosan, félbevágjuk, lereszeljük, felaprózzuk, töltelékhez, Alufóliával, eldolgozzuk, sűrűsödésig, margarinnal, margarinnal, citromlével, felaprózott, puha mazsola, puha aszaltsárgabarack, őrőlt gyömbér, őrölt fahéj+ díszitéshez, citrom, nagy savanykás alma, puha vagy margarin, citromfűbóbita, tojássárgája, cukor, csomag vaniliás cukor, étkezési keményítő,
Pulykahúsos egytálétel paradicsommal és fehér babbal
0 komment 3 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Vakondtúrás muffin
0 komment 3 ember kedveli
Cukkinis-padlizsános tekercs...
0 komment 1 ember kedveli
Magos pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Olaszos bableves!
0 komment 7 ember kedveli
4 perces sütemény
2 komment 18 ember kedveli
Pille cukor
0 komment 12 ember kedveli
Sonkás spárga-sajttal sütve-
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos túrógolyó
0 komment 3 ember kedveli
Halászlé kiadósan, finoman
0 komment 1 ember kedveli
Rakott brokkoli
0 komment 5 ember kedveli
Amerikai brownie
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszgolyó meggyel
0 komment 2 ember kedveli
Boszorkány pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.